Τα 5 πλέον περιζήτητα επαγγέλματα στην πύλη EURES

Σύμφωνα με το τεύχος Μαρτίου του ευρωπαϊκού δελτίου παρακολούθησης κενών θέσεων εργασίας (European Vacancy Monitor), η ζήτηση εργασίας στην Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά το 2010, κυρίως στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και των μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Όλες οι πηγές δείχνουν θετική εξέλιξη στην αγορά θέσεων εργασίας στην Ευρώπη, με αύξηση του αριθμού κενών θέσεων εργασίας και προσλήψεων, αν και όχι στον ίδιο βαθμό σε όλες τις περιφέρειες: οι έρευνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Eurostat), οι πληροφορίες από κρατικές υπηρεσίες απασχόλησης, τα γραφεία ευρέσεως έκτακτης απασχόλησης και οι διαδικτυακές υπηρεσίες.

Υπάρχουν ενδείξεις για στενά περιθώρια, ειδικά για επαγγέλματα με αυξανόμενη ζήτηση: εργαζόμενοι στη βιοτεχνία και σε συναφείς εμπορικούς κλάδους, χειριστές και συναρμολογητές εγκαταστάσεων και μηχανημάτων, ενώ η κατάσταση παραμένει σταθερή για τα τεχνικά επαγγέλματα.

Παρότι οι εργάτες στη μεταποίηση αποτελούν την ταχύτερα αυξανόμενη ομάδα ατόμων που βρίσκουν εργασία στην Ευρώπη, σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του ευρωπαϊκού δελτίου επαγγελματικής κινητικότητας (European Job Mobility Bulletin) οι πέντε πρώτες κατηγορίες επαγγελμάτων είναι:

1. Επαγγελματίες χρηματοοικονομικού τομέα και σύμβουλοι πωλήσεων: 11.800 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.800 στο Βέλγιο, 2.800 στη Γαλλία.
2. Πωλητές σε καταστήματα και υπάλληλοι επίδειξης προϊόντων: 6.200 κενές θέσεις στη Γερμανία, 1.800 στην Αυστρία, 1.300 στη Γαλλία.
3. Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και σε συναφή επαγγέλματα: 21.600 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12.500 στη Γερμανία, 1.200 στη Γαλλία.
4. Πωλητές σε περίπτερα και στην αγορά: 20.000 κενές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, 4.000 στο Βέλγιο, 800 στη Γερμανία.
5. Επαγγελματίες του σύγχρονου τομέα της υγείας: 7.600 κενές θέσεις στη Γερμανία, 2.900 στο Βέλγιο, 500 στη Γαλλία.

Άλλα επαγγέλματα με αυξανόμενη ζήτηση είναι: ταμίες καταστήματος, υπάλληλοι ταμείου και συναφείς υπάλληλοι, διευθυντές πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και διευθυντές οικονομικών τμημάτων και τμημάτων διοίκησης, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες οικιακού καθαρισμού και σε υπηρεσίες εστίασης, υπάλληλοι γραφείου με γενικά καθήκοντα και επίσης τεχνικοί και εφαρμοστές ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Aναλυτικότερα:
Τα 5 πλέον περιζήτητα επαγγέλματα στην πύλη EURES

Advertisements
  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: